De la Tiriac mai putin, de la Dumnezeu mai mult !

IMG_2297

 

” Se spune ca in viata ramai cu ceea ce dai si nu cu ceea ce iei” a spus Virgil Soncutean, seful de la Allianz-Tiriac.  Asta cred ca-i varianta corporatista  a zicalei populare ” In viata te alegi doar cu ce bagi in gura si cu ce …, stiti voi, nu insist”. Va veti intreba, probabil, cand a spus Virgil Soncutean aceste memorabile vorbe, produs 100% a departamentului de PR ? Ieri, sa fi fost in jurul pranzului. Haideti sa vedem in ce context:

 

De vreo trei ani incoace, Allianz Tiriac dezvolta un parteneriat cu Fundatia Olimpica Romana. O sa spuneti ca si asta e a lui Tiriac si partial aveti dreptate, dar in sensul bun al cuvantului. FOR a fost infiintata in 1998, la initiativa mustaciosului miliardar si cu sprijinul COSR. Tiriac ajuta, cum poate (si poate !) prin firmele si relatiile lui, ca fundatia sa aiba bani. Bani cu care sa sprijine , la randul ei, tinerii sportivi. Caci cu asta se ocupa, in principal, FOR, ajuta tinerii sportivi, talentati si  dotati pentru a face performanta, dar cu posibilitati materiale limitate. Spre deloc, ca sa fim cinstiti.

La conducerea Fundatiei, Tiriac a pus-o pe Andreea Raducan, fosta mare gimnasta. Fata asta m-a impresionat intotdeauna. Ca sportiva, a fost la un nurofen in plus distanta sa devina campioana olimpica absoluta, ceea ce doar Nadia mai reusise. Retrasa din activitate, barladeanca arata ca n-a trecut prin scoala, ca gasca prin apa. Vorbeste bine, are cuvintele la ea, lecturi la baza si un zambet frumos Ce mai , bravo ei !

In acest context, Allianz Tiriac  s-a gandit (sau a gandit Tiriac pentru ei, dracu stie..) sa ajute FOR si sportivii, oferind, nu bani in mod direct  ci  niste burse de performanta, vreo 20 la numar, in fiecare an. Tot bani, pana la urma, dar castigati prin competitie cinstita, ceea ce suna mai mult decat onorabil.

Concret, e vorba de cate o bursa lunara de 300 de lei, acordata copiilor drept  supliment  pentru echipament, alimentatie, deplasari. Numai ca,  sa pui mana pe bani nu este  un lucru atat de simplu. Mai intai, copilul trebuie sa se incadreze in intervalul de varsta 9-16 ani. Apoi, trebuie sa depuna aplicatia pana pe 10 martie 2017. Si, in final, trebuie sa practice un sport. Olimpic sau neolimpic, nu conteaza, banii sunt aceiasi.

Si mai e ceva ce trebuie stiut. Exista o echipa care evalueaza aplicantii. In ordinea inaltimii si a fortei fizice, prima din juriu este Valeria Racila van Groningen, 60 de ani,1,77 m , campioana olimpica la rame. Are si un sot, de profesie director de banca si protestatar. Moldoveanca si ea , ca si Andreea Raducan, cea de-a doua componenta a juriului. Si pentru ca langa doi sportivi de performanta  mergea si un contabil, lista juriului se incheie cu Valentina Saygo, fondatoarea firmei “Ask for accounting” si vicepresedinte al FOR. Nu stim daca si doamna Saygo e moldoveanca, dar stim ca are ochelari si experienta de 20 de ani in contabilitate.

In final,  sa spunem ca ne bucuram de initiativa asta a Allianz-Tiriac cu bursele de performanta. Am pus mana pe pix si am calculat. La 20 burse oferite lunar, timp de un an, cheltuiala totala a asiguratorului se ridica la circa 16.000 euro. Sa fie primiti. De la Tiriac mai putin, de la Dumnezeu mai mult !

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.