Asiguratori, plecati dracului din Romania !

Halucinant. Un comunicat al COTAR, de astazi 14 noiembrie invita asiguratorii sa paraseasca Romania. Daca n-avem nevoie de ei atunci de ce-am avea nevoie si de banci, fonduri de investitii, piata de capital, pensii etc ?

Sa plece toti, sa fie haos, sa ramanem noi intre noi, manivelele acestei tari.  Sa aderam la Uniunea vamala Moscova- Belarus, sa il alegem pe Dodon presedinte si in Romania. Cineva spunea aseara la TV ca  Moldova a iesit usor din Uniunea Sovietica dar  Uniunea Sovietica nu iese usor din moldoveni. As spune, in aceeasi idee ca Romania a iesit usor din comunism  dar comunismul nu iese deloc usor din romani. O sa vedeti la alegerile din 11 decembrie. Lectura placuta !

Comunicat de presă

Îi invităm pe asiguratori să plece acasă, dacă nu le convine piața românească

 București, 14 Noiembrie 2016

 

                Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) invită firmele de asigurări să părăsească România, dacă nu pot supraviețui fără profitul de peste 300%. Le amintim acestor multinaționale că românii nu sunt vaci de muls și le atragem atenția că este penibilă motivarea ingineriilor financiare sprijinite de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) prin faptul că vor da faliment dacă nu ne iau sume mari de bani, absolut nejustificat, însă obligatoriu.

Îi invităm, de asemenea, pe asiguratori, să înceteze presiunile asupra populației și majorările absolut aberante de tarife RCA, precum și amenințările și dezinformarea. Din declarațiile reprezentanților Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) reiese, în mod fals, că tarifele RCA vor crește în mod nejustificat pentru toți șoferii, din vina transportatorilor, care au cerut înghețarea acestor tarife, pentru următoarele șase luni, iar firmele de asigurare nu mai încasează cât și-au calculat. Să ne amintim că ASF se finanțează procentual din încasările acestor firme de asigurare, astfel încât nu-și va aproba niciodată o scădere a bugetului. În plus, nu-i obligă nimeni pe asiguratori să rămână pe o piață care nu le este favorabilă, deci sunt liberi să plece din România.

„Vom lua atitudine împotriva afirmațiilor reprezentanților UNSAR. În continuare vedem că rămâne în fruntea ASF Mișu Negrițoiu, deci piața nu va mai avea un arbitru corect. S-a văzut încă o dată că marile partide parlamentare au jucat doar teatru când au vorbit despre demiterea șefului ASF, ca de fapt el să rămână și să-și vadă în continuate de treabă, dar acest teatru să poată fi folosit în campania electorală. Pe această atitudine și pe corupția generalizată din sistem se bazează tupeul multinaționalelor. COTAR se pregătește ca după alegerile din 11 decembrie să desfășoare o campanie pentru micșorarea tarifului RCA, care și acum este mult prea mare, față de calculele prezentate de raportul de audit Milliam. Dacă asiguratorii vor un război cu transportatorii și cu cetățenii, dacă se simt nedreptății și vor profit de 300% în continuare, îi sfătuim să se ducă la ei acasă și să ne lase în pace, pentru că ne-au furat destul. Noi vom lupta pentru stabilirea prețului RCA conform tarifelor stabilite la discuția care a avut loc pe data de 14 septembrie 2016”, explică Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Pe anii 2013, 2014 și 2015, diferanța dintre totalul încasărilor RCA și plata efectivă a daunelor pe aceeași perioadă este de aproape 700.000.000 de lei, suma rămasă în conturile asiguratorilor. Preșdintele ASF, domnul Mișu Negrițoiu, a declarat, cu puțin timp în urmă, că la 100 de lei încasați, asiguratorul plătește 130 de lei daună. Domnul Mișu Negrițoiu denaturează flagrant adevărul demonstrabil cu documente, dar și logica, demonstrând că aplică un fel de teorie a relativității în matematica ASF. La fel procedează și reprezentanții UNSAR, care au ajuns să declare, nici mai mult, nici mai puțin decât că românii trebuie să plătească de trei ori mai mult pentru o poliță RCA ca să le asigure lor prosperitatea, în continuare. COTAR nu va tolera această bătaie de joc la adresa întregii populații a României, pentru că deciziile aberante ale acestor multinaționale afectează toți posesorii de autoturisme din România, nu doar pe transportatori.

 

 

Biroul de Presă COTAR

           

 

 

Taguri articol: , , ,

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.