Ce este Omul? Mamifer sau Conifer?

Intrebare la “Vax populi”, o gasiti pe internet. Ce este omul? Mamifer sau conifer ? Raspunsul unui barbat cu cativa dinti in gura si caciula pe frunte: E conifer dom’le, ca noi suntem oameni cu frica lui Dumnezeu…

Conifere avem si printre parlamentari . Sunt unii carora daca le spui ca au un creier atrofiat, zambesc tâmp, crezand ca le-ai facut un compliment. In Romania , coniferele voteaza legi si , mai rau , au initiative legislative proprii. Unele sunt din zona asigurarilor. Va prezint mai jos cateva exemple din presa de zilele acestea:
Libertatea: “Polița RCA se va face obligatoriu la începutul anului, până cel târziu la finele lui ianuarie. Dacă acel autovehicul nu va fi implicat în niciun accident în cele 365 de zile, atunci în anul următor nu se va mai plăti RCA pentru acesta. Societatea de asigurare va avea în continuare banii depuși în anul anterior. Nu este normal ca aceste firme să fie un fel de cămătari. Să ia banii oamenilor și să-i folosească cum vor. Aceste firme vor trebui să își facă treaba ca firme de asigurare, nu ca și niște bănci sau chiar mai rău, că măcar acestea dau banii înapoi și chiar cu dobândă”
” La Parlament s-a depus un act normativ prin care se cere eliminarea RCA pentru acei posesori de masini care au incheiata si o asigurare tip CASCO. Daca proprietarul masinii incheie o polita de tip CASCO, atunci acesta nu mai are nevoie si de RCA intrucat prima asigurare este suficienta pentru a acoperi pagubele survenite intr-un accident. “Nu este normal ca omul sa plateasca doua asigurari pentru aceeasi masina, a declarat initiatorul legii, deputatul PMP, Petru Movila.
Desi nu sunt parlamentar, vin si eu cu o intiativa legislativa, din partea societatii civile. Asiguratorii multinationali sa fie obligati sa incheie polite RCA gratuit pentru toti cetatenii Romaniei. Fara numar, fara numar! Ca un tribut platit pentru ca au sediile pe pamantul nostru strabun, ca la Yalta ne-au cedat rusilor, ca sunt pe mana cu Misu Negritoiu, Presedintele ASF. Daca sunteti de acord, dati like. Daca aveti si alte propuneri, comentati pe blog, sa stie toata lumea.

Taguri articol:

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.