In ce tara traim ?

  • Aflam de la stiri ca Liviu Dragnea i-a propus pozitia de Presedinte ASF lui Sorin Grindeanu, pentru a-l determina sa demisioneze din functia de premier. O propunere irezistibila nu-i asa ?, un salariu de 10 ori mai mare, mai putine responsabilitati. Deranjant e faptul ca iata, conducerea unei institutii atat de importante a devenit moneda la schimb pentru smecherii din politica.  In ce tara traim ?

 

  •  Mai ieri, pentru aceeasi pozitie si in numele prieteniei sau chiar rudeniei cu Liviu Dragnea circula ca sigur numele sefului de la Fondul de Garantare, Cristian Rosu. Macar omul vine din domeniul asigurarilor dar ma intreb ce sanse ar fi avut daca nu ar fi fost un apropiat al liderului PSD ? Macar o fi si el absolvent al Colegiului National de Aparare ? Intreb asa, pentru un prieten.

 

  • Singurul specialist in asigurari care a candidat la sefia autoritatii (atunci CSA) a fost, bineinteles respins de Parlament. Omul a incercat sa le explice cinstit ca va fi nevoie de o restructurare radicala a institutiei si ca va incepe cu disponibilizari la nivelul personalui angajat. Cristian Constantinescu, caci despre el este vorba, chiar credea ca va avea mana libera din partea senatorilor si deputatilor a caror rubedenii beneficiau de sinecuri la ASF. Naivitatea l-a costat.

 

  • La tot ce se intampla in piata, multinationalele din asigurari se simt confortabil in pozitia ghiocelului. Atat individual cat si prin asociatia de profil – UNSAR care isi face planuri de restructurare dar nu restructureaza nimic. N-au nimic de spus pentru ca totul este bine in cea mai buna dintre lumile posibile. Nu poti fi CEO o viata-ntreaga asa ca  incearca sa faci cat mai putine valori. Cam asta-i filozofia.

 

  • Nici brokerii nu se scalda in ape mai curate. Un comunicat de presa al UNSICAR anunta cu 2-3 saptamani in urma ca Uniunea va sesiza Comisia Europeana daca legea RCA va fi promulgata de Klaus Iohannis. Ati mai auzit ceva de chestia asta ?

 

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.