Conferinta anuala a UNSAR. Detalii de atmosfera

Si a fost Conferinta UNSAR, editia a vi-a cu un titlu cam prea general- “Provocarea viitorului : O Romanie asigurata”. Lume potrivit de multa , circa 150 de persoane, intrarea libera , in limita locurilor disponibile. Organizare buna, , fara vuvuzele, fara scandal,o dezbatere decenta intre profesionisti despre viitorul acestei industrii.

 

Invitat special – cosmonautul Dumitru Prunariu, care a si deschis dezbaterile cu un speech cam prea lung , dupa gustul meu, dar destul de consistent. Prunariu a povestit experienta lui in spatiul cosmic si a incercat sa faca subtil legatura cu domeniul asigurarilor vorbind despre sistemul complicat de asigurari care se incheie la fiecare zbor pe orbita pamantului : asigurarea rachetei, a instalatiilor de lansare, a cosmonautilor  plus o retea complexa de asigurari de raspundere civila.

 

A urmat Presedintele UNSAR, mult iubitul si stimatul Adrian Marin. Adi a vorbit despre piata, investitii ale companiilor in 2017, planurile UNSAR. N-a fost deloc rau, omul a vorbit coerent, logic si previzibil  fara sa spuna totusi lucruri memorabile. Nici nu ne asteptam , dar parca de data asta Marin ceva mai aproape de statutul cerut pentru functia de Presedinte UNSAR. Felicitari Adi, hai ca se poate!

 

Ei , si a venit si randul organului. Coca Constantinescu, reprezentantul ASF. Aflat intr-o dispozitie de zile mari, Coca a vorbit numai in pilde, aforisme si haiku-uri. Am notat cateva pentru istorie”

:“Stiinta si arta asigura zborul dar cu aripile clientului (haiku)

“Activitatea de asigurare constituie pentru unii un mit iar pentru altii o fascinatie “

Nu stiu daca sunt din capul lui trasnaile astea sau sunt rezultatul unei intalniri cu Dalai Lama, n-am primit nici un comunicat in acest sens.

 

 

Sala s-a mai destins, astfel ca din discursul destul de scurt al domnului deputat care a urmat la pupitru n-am reusit sa desprind nimic notabil decat faptul ca omul  era ragusit, probabil de la dezbaterile din Parlament pe legile justitiei , astfel ca o sa va spun ceva despre Presedintele BAAR, cel care a urmat la vorbitor.

 

Madalin, viclean copil de casa al UNSAR a inceput cu o propozitie memorabila:  Multumesc pentru introducere” a spus el, si lumea a cazut  intr-o stare de catatonie oneiroida , cum spun specialistii adica ” pe ganduri” , mai popular vorbind. Domnul Rosu a trecut apoi la problemele cu care BAAR s-a confruntat in 2017, fuziunea cu FPVS, preluarea CEDAM inca nefinalizata, problemele de comunicare cu clientii iar  in ce priveste planurile pe 2018 am retinut retehnologizarea BAAR si organizarea a doua conferinte, una nationala, impreuna cu ISF si una internationala. Dar toate la timpul lor.  Per total , omul a vorbit cam ce trebuie si cat trebuie, confirmand faptul ca reprezinta unul din putinii vectori de imagine pe care piata asigurarilor se poate baza atunci cand vrea sa comunice ceva.

 

Si inca ceva haios.Astazi, in timp ce vorbea de la pupitru,  mana stanga a lui Madalin statea afundata  bine-merci in buzunarul pantalonilor. Am dedus ca Presedintele BAAR comunica live cu serviciile speciale printr-un dispozitiv secret, bine camuflat, aflat in zona crepusculara a nadragilor personali.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.