Cristian Muntean (ASSAI) s-a suparat pe mine. Ce rezulta de aici ?

Presedintele ASSAI m-a exclus din lista lui de prieteni de pe Facebook, publicand, sa stie toata lumea, mesajul de mai jos.
Cristian Muntean

Am eliminat din lista de prieteni un autointitulat jurnalist care activeaza in domeniul asigurarilor. Spun ca este un autointitulat jurnalist, pentru ca singurul loc unde isi poate publica pseudo-articolele este pe blogul lui obscur.
Ma dezgusta astfel de trompete care canta muzica ASF-ului si a asiguratorilor, facand o propaganda de un penibil absolut preacinstitilor asiguratori si ultracompetentului ASF. Imaginea care imi vine in minte este a unui manelist care baga dedicatii fara numar, avand bani lipiti pe fruntea transpirata care se asorteaza perfect cu tricoul mulat pe o burta umflata de bere.”

L-am cunoscut pe Cristian Muntean, recent, cu ocazia interviului pe care mi l-a dat , si pe care il puteti citi aici. I-am solicitat acest interviu pentru ca, asa cum am anuntat,  blogul e deschis tuturor partilor implicate in scandalul RCA , fiind o tribuna  de dezbateri neafiliata vreunui interes. Titlul interviului cu dl Muntean este ” Nu avem un arbitru la ASF, ci un lobbyst pentru multinationale”. Referinta era, evident la Misu Negritoiu.
Dupa publicarea interviului, l-am intrebat pe Cristian Muntean daca acesta reflecta cele discutate. Mi-a confirmat ca da, adaugand totusi ca i se pare suspect faptul ca am consemnat  mai putin din ce a declarat el despre Presedintele ASF. Am acceptat sugestia si  am adaugat inca  un pasaj interviului, scos de pe inregistrare. Cu toate acestea, Cristian Muntean ma compara cu un ” manelist care baga dedicatii fara numar, avand bani lipiti pe fruntea transpirata”. De unde bani ? De la ASF si asiguratori, a caror trompeta sunt. Ma intristeaza abordarea Presedintelui ASSAI.

Am crezut ca opiniile noastre diferite despre piata asigurarilor nu pot sta in calea unei relatii civilizate, ca oameni. E drept, eu cred ca aparitia Ordonantei 54/2016 la presiunea transportatorilor incalca legislatia europeana si nu aduce nimic bun pentru piata asigurarilor. Am scris de s-a inrosit tastatura despre acest lucru pentru ca el corespunde convingerilor mele.

Cristian Muntean are alta parere. Ca toti asiguratorii sunt niste hoti, ca ASF a scos de pe piata capitalul romanesc etc.

Cu toate acestea, am fi putut avea o relatie civilizata.

Imi aduc aminte , in context, de ceea ce spunea Ion Ratiu prin anii 90 : “Voi lupta pana la moarte ca tu sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine “.

Liderul ASSAI mai spune ca m-am autointitulat jurnalist aducand in discutie faptul ca imi public pseudo-articolele doar pe blogul meu obscur. Asa o fi oare ? Ce inseamna sa fii jurnalist adevarat ? Sa dai dovada de populism ca sa obtii mai multe like-uri pe FB ? Sa apari la TV si sa strigi hotii in gura mare, fara argumente, dupa principiul ca cine tipa mai tare are intotdeauna dreptate ? Sau sa scrii conform constiintei tale, sa aduci dovezi, sa  ceri opinia oamenilor si  sa te documentezi serios ?

Si Slava-Domnului, nu m-am autointitulat jurnalist, chiar am facut meseria asta.  Ani buni si la o publicatie unde un interviu cu dumneavoastra n-ar fi fost vreodata posibil, dle Muntean!

Taguri articol: ,

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.