La UNSICAR, birjar. La UNSICAR.

Cand, unde si de ce? Pai luni 11 decembrie, la hotel Hilton, incepand cu ora 10.00. Mare Adunare Generala cu tot tacamul : raport de actitate,buget si mai ales alegeri. Alegeri pentru Comitetul Director, alegeri si pentru Presedinte.

Si acum sa vedem cum se prezinta UNSICAR la data acestor alegeri ? As spune ca prost. Uniunea e prafuita, fara vlaga,fara vizibilitate, fara personalitate.   Fara zvac.

A  pierdut o parte dintre membrii importanti, brokeri internationali de calibru cum ar fi Marsh, AON, Gras Savoye. Odata cu asta s-au dus si venituri importante din cotizatii si ceva prestigiu pe piata.  O alta parte a membrilor au slabit si mai mult Uniunea atunci cand au format o organizatie paralela, cunoscuta acum ca PRBAR.

 

S-a spus atunci ca Patronatul va fi jucaria lui Viorel Vasile, care nu avea loc in UNSICAR din pricina lui Bogdan Andriescu, desi era seful celui mai mare broker de retail de pe piata.. Asa o fi fost , numai ca nimeni nu si-a pus problema ca daca ideile unui membru nu sunt luate in calcul o fi ceva putred cu democratia in UNSiCAR! O scartai ceva pe la planetarele libertatii de expresie. Poate ca sunt necesare ceva reforme, poate ceva schimbari de substanta!

Nu s-a facut nimic, asa ca s-a ajuns  la situatia de fata. O Uniune cu tesla , dar fara oaie. Baieti destepti, multi dintre ei,  dar, ce pacat daca la nivel de grup asta nu ajuta la nimic!

 

Despre candidati nu stiu foarte multe lucruri dar pot sa banuiesc. Bogda Andriescu , are deja 5465 de mandate dar  probabil ca va candida din nou pentru functia de Presedinte al UNSICAR. O sa spuneti ca starea precara a Uniunii i-ar recomanda sa faca un pas in spate, sa lase si altora locul.

Numai ca pentru Andriescu , miza e mare.  Absenta din prim-planul pietei asigurarilor i-ar sifona nu doar imaginea ci si businessul personal. Omul traieste din imagine si e constient de asta. Si apoi mai este si orgoliul la mijloc.  Acest mare maestru al combinatiilor are nevoie sa fie in centrul atentiei mai mult ca de aer.  Unde sunt vremurile in care tripleta Toncescu- Constantinescu – Andriescu taia si spanzura  pe piata asigurarilor,  la o masa de pranz si-o sticla de vin  Brunello di Montalcino ?

Asa ca , eu unul, nu cred in schimbare , desi ar fi mai mult decat necesara. Cred ca Andriescu va castiga cel de-al 5466 -lea mandat de Presedinte. Asta pentru ca nu prea are contracandidati, pentru ca stie cum sa-si atraga voturile, pentru ca profita de starea de apatie a membrilor UNSICAR, interesati de un singur subiect : comisionul lor . Cum spuneam mai sus : O uniune cu tesla, dar fara oaie!

 

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.