Misu Negritoiu n-a scapat de demitere. I se pregateste altceva

Tocmai cand se credea ca Presedintele ASF a scapat de demiterea Parlamentului, cel putin pentru cateva luni, pana ce noul legislativ isi va intra in paine, mana lunga a PSD-ului l-a adus din nou pe Misu Negritoiu cu picioarele pe pamant, ca sa folosim un joc de cuvinte haios.

In 7 nov, pe site-ul Camerei Deputatilor a aparut un proiect de lege care isi propune sa modifice conditiile de  numire si revocare a membrilor ASF stipulate in Ordonanta 93/2012. Hai sa le prezentam mai intai si dupa aia le si comentam un pic :

ART 10

(1) Revocarea din functie a unui membru al Consiliului ASF se face conform procedurii prevazute la art 8 alin 2, in urmatoarele situatii:

a) cand acesta nu mai indeplineste conditiile prevazute la art 9

b) daca se face vinovat de comiterea de infractiuni in exercitarea functiei si/sau in legatura cu aceasta

c) cand indeplineste cu rea credinta functia

d) cand produce grave prejudicii sectoarelor financiare supravegheate

e) la propunerea fundamentata comuna a Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital si a Comisiei economice, industrie si servicii din Senat, respectiv, a Comisiei buget, finante si banci si a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor.

(2) Propunerea de revocare se supune aprobarii Parlamentului , in prima sedinta comuna a celor doua Camere.

Interesante sunt punctele b, c, d si e , nou introduse, cu fundita rosie si dedicatie speciala pentru Misu Negritoiu. Punctul b nu este neaparat nou, el a existat in forma initiala a Ordonatei 93/2012 dar a fost scos ulterior ca baietii  pusi de noi in Consiliul ASF sa nu aiba vreodata o problema din cauza unei banale infractiuni. Acum insa, omul nostru se incapataneaza sa nu plece, deci ii aratam pisica, introducand din nou articolul cu infractiunea in exercitarea functiei. In ce priveste punctele c, d si e, nou introduse, ele ajuta Parlamentul sa se lepede de Satana, in procedura simplificata. Si legala, daca proiectul va deveni lege.

Si ar mai fi ceva de spus. Proiectul in cauza mai prevede ca membrii ASF sa aiba studii superioare, insa doar  in specializarea finante, banci, asigurari si burse de valori. Daca ai absolvit comert exterior  ca Misu Negritoiu, du-te la scoala frate. Ai 66 de ani si viitorul inainte. Si ca sa fie treaba bine facuta , initiativa parlementarului PSD, Florin Gheorghe, caci despre el este vorba, mai zice ca pe langa studiile de care vorbeam, mai trebuie sa pui la bataie si o experienta de minimum 8 ani in domeniul pietelor de capital, asigurarilor sau pensiilor private. Nici aici Misu Negritoiu nu sta bine. A fost director general la ING dar asta nu se pune, ca ING e banca. Putea sa lucreze si el la ASTRA ca si consilier a lui Adamescu, dar n-a avut noroc in viata, ce sa facem.

In final as pune un pariu cu voi ca  toate conditiile astea noi de eligibilitate pentru ASF sunt deja indeplinite de un om al PSD-ului, care se antreneaza in joc de glezne. Mai ramane doar ca alegerile sa-i dea sutul in cur necesar unui start lansat.

 

Taguri articol: , ,

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.