Ne-ati luat din comisionul RCA, acum ne incurcati si munca ?

Dupa articolul de ieri , legat de reducerea drastica a comisioanelor brokerilor, am primit foarte multe comentarii, majoritatea pe adresa de email office@ditura-tandem.ro. Nu si pe blog, semn ca oamenii nu vor sa se logheze pentru a comenta, ceea ce pot sa inteleg. Motiv pentru care voi desfiinta logarea in cateva zile, pentru a putea comunica mai usor cu voi.

Unul dintre mesajele primite , provine de la Marius, un broker din Bucuresti. El ridica o problema cu care se confrunta in aceasta perioada si care cred este comuna majoritatii intermediarilor. Sa vedem despre ce este vorba ;

” As avea de adaugat la tabloul dezastrului pentru intermediarii in asigurari inca un “panel de culoare” . Daca faptul ca  sunt reduse comisioanele era de asteptat, poate nu la maniera brutala din aceasta perioada , o alta mare problema  este si ingreunarea vanzarilor pana la o viteza demna de mersul melcului.

Am facut in aceste zile o polita de TransportValori, Valori in Safe la niste sume asigurate uriase si tot acest proces a durat 4-5 zile. Cam atata dureaza in aceste zile sa emitem un RCA pentru un autotractor ori un microbuz, nu mai vorbesc de parculete auto samd.

Asiguratorii sub diverse pretexte “cum ar fi verificara datele inscrise in oferta” au blocat  efectiv vanzarea si e clar nu isi doresc un anumit segment . Din acest motiv ne ingreuneaza munca, se pierde enorm de mult timp, suna clientul, suna asiguratorul, suna iar clientul suna iar si iar,  asta ca si cum pedeapsa reducerii comisionului nu ar fi suficient de dura.

NU am o problema ca se reduce comisionul la RCA,  ca acesta  este 2%, 5% sau 10%, nu imi pune frana frate din a imi face treaba, nu ma bloca la emiterea unui banal RCA , ca pana la urma asta este RCA-ul, este o polita banala care din nefericire acum a ajuns sa fie discutata si paradiscutata. Si se pierde din vedere un alt aspect important – suntem tara din UE cu cel mai scazut nivel de penetrare al asigurarilor facultative in randul PF si PJ. 

Ar mai fi multe de scris insa timpul este scurt, problemele zilnice ne bat la usa si striga ” RCA , RCA , RCA “

Asadar iata un alt efect colateral al plafonarii tarifelor. Asiguratorii si-au diminuat interesul de la RCA-ul pentru vehicule de transport si marfuri, brokerii sufera ca li se pun bete-n roate atunci cand vor  sa-si faca treaba. Ii multumesc lui Marius pentru sinceritate si astept si alte comentarii pentru a intregi tabloul  blocajelor pricinuite de Ordonanta 54/2016.

Taguri articol: ,

One response to “Ne-ati luat din comisionul RCA, acum ne incurcati si munca ?”

  1. Marius says:

    La draq… promit sa fiu mai atent , mai corect si mai coerent in exprimare data viitoare.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.