O discutie telefonica cu Cristian Muntean – ASSAI

Am avut astazi o discutie telefonica cu Cristian Muntean, liderul Asociatiei Service-urilor Independente – ASSAI, in pregatirea interviului pe care il vom face impreuna saptamana viitoare. Noutatile rezultate din aceasta discutie ar fi urmatoarele:

In data de 25 octombrie , transportatorii si ASSAI vor face din nou un mare miting in fata Parlamentului, miting la care nu vor mai aduce camioane ci taxiuri si microbuze.
Protestul va fi diferit prin faptul ca o parte din protestanti vor intra in greva foamei
Opinia lui Muntean despre evolutia tarifelor RCA este aceea ca fenomenul are legatura cu interesul intregului Consiliu ASF de a favoriza multinationalele.
Liderul ASSAI este convins ca asiguratorii se pot incadra cu cheltuielile de achizitie si administrare in marja de 25-30%. El da exemplul pietei londoneze unde , la camioane, comisionul brokerilor este de 4% iar nivelul primelor de asigurare este similar cu cel de la noi.
Considera ca asiguratorii nu pierd, ci castiga bani din RCA. “N-am putut sa-i explic tatalui meu, spune Muntean de ce prima de asigurare RCA i s-a majorat de la un an la altul cu 65%, in conditiile in care nu a avut daune in ultimii 20 de ani si si-a reinnoit polita la acelasi asigurator “
Muntean crede ca asiguratorii fac profit prin “umflarea” cheltuielilor de administrare, El explica faptul ca salariul unui inspector de dauna e de 1200-1500 de lei, suma aproape neglijabila, chiriile sediilor companiilor de asigurari sunt cam acelasi ca in Vest si totusi piata pierde bani din RCA, conform asiguratorilor.
Apreciaza o parte din deciziile luate de Misu Negritoiu si spune ca s-a bucurat atunci cand a auzit ca va veni la conducerea ASF. NR:Intre timp lucrurile s-au mai schimbat

Mai multe despre opiniile liderului ASSAI veti afla saptamana viitoare in interviul cu Cristian Muntean. Asa cum am promis intr-o postare anterioara vom afla cine sunt membrii acestei organizatii si care sunt interesele ei. Blogul e deschis tuturor partilor implicate in scandalul RCA , fiind o tribuna de dezbateri neafiliata vreunui interes.

Taguri articol: , ,

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.