Pilonul II de pensii se desfiinteaza ? Ce-as face in locul NN Pensii private ?

Cateva consideratii personale in cazul in care pilonul II de pensii se va desfiinta :

Daca as fi NN Pensii private si nu un simplu blogger as da in judecata statul roman pentru multiple capete de acuzare. Printre ele  as enumera:  inducerea in eroare a investitorilor in fonduri private de pensii, declaratii mincinoase ale membrilor Guvernului, Consiliului ASF si partidului de guvernamant, retragerea  abuziva si fortata a mandatului unui conducator al unei institutii financiare, defaimarea publica a unei companii pentru vina de a fi incercat sa-si  avertizeze investitorii asupra existentei unor  pericole potentiale, etc As castiga si apoi mi-as retrage afacerile din Romania.

 

 

Daca as fi Guvernul Romaniei si nu un simplu blogger, mi-as asuma public esecul de a fi falimentat Pilonul II de pensii prin incapacitatea de a respecta  calendarul de crestere anuala a  contributiilor care trebuiau sa treaca in administrare privata. Pentru folosirea banilor privati pentru a acoperi gauri din economie si a ascunde astfel incompetenta manageriala. Pentru incapacitatea de a oferi cetatenilor o solutie rezonabila financiar  la pericolul imbatranirii populatiei, scaderii natalitatii, inversarii piramidei generatiilor etc.In rezumat, pentru furt, prostie si rea-vointa.

 

 

Daca as fi Parlamentul Romaniei si nu un simplu blogger, m-as autodesfiinta pentru vina de a fi votat o lege, cea a pensiilor private, fara niciun viitor. O forma fara fond. Un instrument  care  nu permite administratorului mai nimic din ce inseamn investitii serioase care aduc si randamente pe masura. In infrastructura acestei tari, de pilda. In autostrazi, cai ferate, tunele, viaducte . Agitand, fara rost  stindardul protectiei investitorului, al prudentei investitiilor, legea pensiilor private a mers cu frana de mana trasa pana cand s-a autodezmembrat.

 

 

Daca as fi un analist financiar din cei care umplu zilnic eranele televiziunilor si nu un simplu blogger mi-ar fi pur si simplu rusine sa mai apar pe sticla , cel putin o vreme. As face acest gest pentru  ca n-am avertizat niciodata telespectatorii ca pensiile private reprezinta o bomba cu ceas din cauza legislatiei proaste, a randamentelor investitionale scazute, a posibilitatilor limitate de plasament a banilor, in conditii de  risc scazut si rentabilitate rezonabila. Ca n-am vorbit despre pensiile private cu trei piloni ca despre un experiment facut de institutiile financiare internatioanle doar in tarile foste comuniste. Ca n-am incercat niciodata sa le explic oamenilor printr-o simpla simulare, ce asteptari pot avea de la pilonul II, la momentul pensionarii.

 

 

Daca as fi actionarul unui administrator de pensii si nu un simplu blogger, as regreta amarnic ca am facut aceasta investitie. Ca am fost atat de naiv incat sa cred ca  Romania se poate vorbi de o predictibilitate a businessului, de legi date pentru o suta de ani, de un mediu de afaceri competitiv.

 

 

Daca as tine locul multimii de contribuabili nemultumiti, in loc sa fie un simplu blogger, as iesi in strada. Asta o sa si fac, cel mai probabil !

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.