Service-urile auto au furat-o de la ANAF

Pana mai zilele trecute, service-urile auto isi dadeau cu parerea cam despre tot ce se intampla in universul cunoscut de om. Nu singure, evident, ci prin reprezentantul lor, Domnul Vuvuzela.  Legi, institutii, persoane, partide ba chiar  formule de calcul actuariale, toate erau trecute prin filtrul gandirii acestui mare urmas al filosofilor clasici germani.

Daca vreuna din concluzii nu era pe placul dlui Vuvuzela, atunci in mod spontan aparea si un comunicat de presa, o declaratie, un interviu, o greva, niste camioane, ceva. Toate astea, conform principiului   ” cine tipa mai tare, are intotdeauna dreptate”. Sau cum se spune in fotbal ” cea mai buna aparare este atacul”.

 

Pentru ca, daca nu ataci, atunci adversarul poate vedea ca esti descoperit in aparare. Cam asta s-a intamplat ieri, in urma controlului facut de ANAF la mai bine de 200 de service-uri. Mai exact, au fost luati la intrebari 208 “contribuabili”, cum zice ANAF si s-au aplicat 196 de amenzi in valoare de peste un milion de lei.  In medie, cam fiecare service a primit o chiftea din partea fiscului. Or fi fost ” unitati reparatoare ” din asociatia dlui Vuvuzela ? Nu stim. Dar stim ca la cateva dintre ele lipseau casele de marcat si nu cred ca e vorba de service-urile din reteaua Porsche.

 

Mai departe. Mana lunga a ANAF nu s-a oprit aici si a mai confiscat de la service-uri niste  zeci de mii de lei care nu prea se regaseau in contabilitate. Bani negri cum s-ar spune. Pai de unde sa aiba bani negri service-urile, ca doar piesele vin pe factura, manopera e si ea trecuta acolo, oamenii sunt responsabili, nu fac niciun fel de aranjamente.  Nu se poate dom’le , e facatura.

Pai nu l-ati auzit pe dl Vuvuzela la Antena, Pro, Digi, in Capital, Ziua si alte  ziare de prin Constanta spunand ca service-urile au ajuns sa crediteze asiguratorii pentru a supravietui ?  Si acum vine ANAF si le ia banii ? Incredibil, in ce tara traim!

 

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.