UNSAR cauta director general in afara pietei

Desi , initial, circula informatia ca UNSAR va cauta un nou director general apeland la o firma de head hunting, planurile Asociatiei s-au schimbat intre timp. Postul a fost scos la concurs si anuntat public prin intermediul Xprimm, alaturi de alte pozitii retribuite, cum sunt cele de specialist asigurari auto si non auto, specialist asigurari de viata si sanatate si manager de proiect.

Am spus in titlu ca UNSAR cauta director general in afara pietei, pornind de la cerintele postului. Prima si, banuiesc, cea mai importanta este “experienta de minim 5 ani in activitatea de management a unor organizatii non-profit sau asociatii profesionale sau companii private sau publice, inclusiv experienta in coordonarea de echipe”. Din ce stiu eu, singurul om care indeplineste criteriul experientei de minim  5 ani intr-o asociatie profesionala non profit din industria asigurarilor este Bogdan Andriescu, Presedinte la UNSICAR. A domnit la brokeri cam cat Stefan cel Mare in Moldova, doar ca  are mai putine manastiri construite. Eu pe altul, nu stiu.

Daca extindem cautarea si la companiile private si publice, pentru postul de director general la UNSAR s-ar califica si Misu Negritoiu, specialist in restructurari si cu experienta  la ING Bank. Nu de asta are nevoie Asociatia ? Dar sa nu cobim…

 

Sa nu cobim pentru ca intervine al doilea criteriu de selectie, care se cam bate cap in cap cu primul. “Preferabil cunostinte in domeniul asigurarilor si al proceselor si notiunilor cheie din cadrul unei companii de asigurari, inclusiv a legislatiei care reglementeaza acesta piata” . Deci omul trebuie sa stie asigurari, un lucru normal, dar il cautam mai degraba in afara pietei. Greu de gasit ! In plus asta cu ” preferabil” cand e vorba de o selectie de personal n-am inteles-o niciodata. Daca posezi ceva cunostinte in plus, atunci sa fie primite, daca nu, nu-i niciun deranj, servus! Vorba filozofului bulgar, “Dacă e, e, dacă nu e, nu e, asta e!”

Ar mai fi un criteriu de selectie, e drept, mai la coada listei . Directorul general al UNSAR trebuie sa fie un ” Bun influentator”. Aici trebuie doar sa o aducem pe “lady in red” inapoi, ca un mai bun influentator ca ea n-o sa mai aiba UNSAR inca o suta de ani de acum incolo.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.