Europa il sustine pe Negritoiu. Se tulbura apele in privinta demiterii sale.

misu-negritoiu

Misu Negritoiu si-a luat concediu timp de doua saptamani, in asteptarea rezultatului votului din plenul Parlamentului privind demiterea sa, programata saptamana viitoare. Numai ca , intre timp, apele s-au tulburat in ograda PSD-ului, formatiunea politica care il vrea plecat pe Presedintele ASF.

Egreta si pelicanii din Delta dau ca sigur faptul ca nu va exista  cvorum suficient in Parlament, saptamana viitoare. Asta pentru ca senatorii si deputatii din PSD care nu se mai regasesc pe liste la noile alegeri parlamentare nu mai au niciun interes sa participe la sedintele plenului. Si nu sunt putini. La aceasta se adauga faptul ca Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu se opune schimbarii, fiind prieten bun cu Misu Negritoiu, de mai multi ani. Deci puneti si ALDE la socoteala. In tabara PSD exista vointa, planurile nu s-au modificat in privinta demiterii lui Misu Negritoiu, fapt confirmat si de acordul liderului partidului Liviu Dragnea. Numai ca va fi greu de crezut  ca masinaria de partid va reusi sa se mobilizeze pentru a duce la indeplinire misiunea.

Daca Misu Negritoiu nu va fi demis saptamana viitoare, exista sanse bune ca el sa ramana in functie pana in februarie 2017. Si de acolo poate mai mult, in functie de cum se vor face cartile la parlamentare. Asta pentru ca saptamana viitoare e ultima sedinta a plenului Parlamentului, inainte de alegeri. Vor urma , in decembrie alegerile, apoi sarbatorile si vacanta parlamentara.

Intre timp, ca urmare a scrisorilor trimise de Presedintele ASF unor organisme internationale au inceput sa curga si mesajele de sustinere din partea acestora. Conform Ziarului Financiar, primul dintre acestea poarta semnatura EIOPA, supraveghetorul european al asigurarilor. Sub semnatura lui Gabriel Bernardino, seful cel mare, EIOPA spune , printre altele, “ca actuala conducere a ASF are competenta si abilitatile necesare pentru a ramane in fruntea institutiei” (citat din ZF).  Sau ca “EIOPA laudă şi demersul ASF de evaluare a activelor şi a stabilităţii companiilor locale de asigurări efectuat anul trecut, dar şi buna colaborare a ASF cu instituţiile europene”.

Scrisoarea EIOPA vine dupa sesizarea Comisiei Europene de catre UNSAR privind incalcarea legislatiei europene in ce priveste plafonarea tarifelor Ambele actiuni pun presiune pe Parlament in incercarea acestuia de a-l demite pe Presedintele ASF . Cine va fi mai tare, vom vedea saptamana viitoare.

Citeste aici intregul document.

Taguri articol: , ,

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.