AIDA de VERDI? NU, de ROSU!

Informatia a trecut aproape neobservata desi e vizibila de la o posta pe site-ul www.baar.ro, la rubrica de stiri.. Fosta baza de date CEDAM se cheama acum AIDA. Si nu , nu e vorba de celebra opera a lui Giuseppe Verdi, ci de monumentala capodopera a lui Madalin Rosu, presedintele BAAR.

De ce zic asta ? Pentru ca omul cu prenume de cartel columbian al placerilor vinovate nu ezita sa spuna ca  odata ce baza de date RCA a trecut din administrarea ASF in cea a BAAR, actiunea a venit la pachet cu o transformare profunda a aplicatiei.

Sa-l auzim pe Medelin : “AIDA este o aplicatie informatica noua, construita de la zero, care poseda o serie de functionalitati extinse ce fac posibila conectarea in viitor cu alte sisteme importante, cum ar fi sistemul de vignete sau sistemul DRPCIV”. Hai ca m-ai zapacit ! Si ce  mai face, ma rog baza asta de date ? E cumva in legatura directa cu Comisia Europena  ? Trimite automat sesizari cand sunt incalcate Directivele ? Daca nu, e cam slabuta.

Si acum , despre nume.

M-am intrebat de ce AIDA si nu Sarmala sau Franzela, ca nevoile primare sunt mai aproape de baza piramidei trebuintelor lui Maslow. Mi s-a replicat ca AIDA nu  e un nume  de femeie fatala ci initialele de la “Administrare Istoric Date Asigurati”  si ca la nivelul angajatilor BAAR s-a organizat un concurs in acest sens.

Mare scofala ! Parca   daca alegeau numele  sugerate de noi n-am fi gasit o asociere cu ceva legat de asigurarile auto. Ia uite aici: Baza de date FRANZELA : Furaciuni regulate de automobile nemtesti … si de aici va las pe voi sa completati restul.

Ce mai aflam de la dl Rosu ? Ca  interconectivitatea aplicatiei asigura  fluidizarea informatiilor si faciliteaza accesul la datele necesare efectuarii, in viitorul apropiat, a unor studii si analize privind dinamica asigurarii RCA. Calcularea sistemului bonus-malus, una dintre functionalitatile principale ale fostei baze de date CEDAM a fost preluata de noua aplicatie AIDA, iar intentia BAAR este de a adauga in viitor o optiune si pentru polite facultative CASCO.” 

Bravo monser ! Nu e rea deloc partea asta cu studiile , numai sa fie de acord si Consiliul Concurentei sa le faceti publice ,ca altfel ramanem  la stadiu de “nascut talent, murit speranta”. In rest, “la marcia trionfale”!