Coca si-a pierdut epoletii

 

Lucrurile sunt, de acum clare. Pentru postul de vicepresedinte ASF responsabil cu asigurarile iese Coca, accidentat de un dosar penal  ,dupa cum spun gurile rele, si  intra Rosu, ultimul incalzindu-se in joc de glezne inca de la mazilirea lui Misu Negritoiu.  Ce concluzii tragem ?

 

In primul rand asistam la o intarire a dinastiei Rosu in piata asigurarilor. Un Rosu (Madalin) e presedinte la BAAR  iar acum altul ,Cristian a devenit vice sus pe muntele Athos, la ASF. Cu ani in urma mai gaseam o familie Rosu, bine reprezentata  in conducerea brokerului AON precum si alti Rosu,  imprastiati  prin piata in functii maricele. Numai „Lady in red” de la UNSAR n-a avut noroc de numele dat, poate si pentru faptul ca in acte o chema Almajanu . Exceptia de la regula, ce vreti…

 

In al doilea rand , cum spuneam in titlu, Coca si-a pierdut epoletii. N-a mai fost ales, carevasazica. Ghinion. Asta in ciuda sustinerii declarate a aproape tuturor organizatiilor profesionale (UNSAR, PRBAR, transportatori etc). Care   prin comunicate gretoase  cu iz de efect Stockolm au incercat sa influenteze lucrurile.  Bai baieti, nu asa se face treaba. Stam linistiti la locurile noastre cand e vorba de numiri politice, ca acolo interesele se joaca in alta Liga.

 

Revenind la Coca o sa spun si ce cred eu despre el, chiar daca l-am luat nu o data in balon pe blog. Omul si-a cam facut treaba, ajungand sa fie, daca nu iubit, macar tolerat pe piata asigurarilor. Nu stia mare lucru la inceput dar a invatat cu timpul. A acceptat dialogul cu vulgul, gasind impreuna, deseori, solutii reciproc acceptabile. A mai umblat un pic si la reglajul fin al temeramentului personal, uneori prea vulcanic si iesit din tipare. Una peste alta  mandatul lui putea sa fie si mai rau, dar n-a fost. Eu unul ii urez succes si  marturisesc ca schimbarea lui reprezinta o pierdere in registrul umoristic al asigurariblog.ro.

 

Cat despre Rosu Imparat  sa spun doar ca in povestile copilariei mele , Petre Ispirescu il caracteriza cam asa:

Imparatul Rosu era un om crud. Stapanea cu mana de fier peste supusi si toti tremurau de frica inaintea lui. Din copilarie, isi dorise puteri nemasurate. Aflase un secret vechi despre cum poti capata puterile altora. Tot ce trebuie sa faci este sa ucizi un vrajitor si apoi, la apusul soarelui, sa-i rupi toiagul peste groapa, toate puterile aceluia vor trece in stapanirea ta. Stia imparatul si de partile rele ale secretului: cu fiecare suflet luat, cate putin din sufletul sau se strica si se innegrea.”  (Petre Ispirescu)

Sa nu dramatizam totusi. Eroul din povestea de mai sus nu e acelasi personaj cu “Rosu Imparat de ASF Cel Banuit Ca e Ruda cu  Dragnea”. Care, acum, la inceput de mandat banuim noi ca  n-ar putea fi altfel decat un vice “ca sarea in bucate”

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.