Plafonarea tarifelor omoara brokerii. Euroins a redus comisionul intermediarilor la 0,1%

Vestea a cazut ca un trasnet pentru brokeri. Pentru transportul de marfuri si calatori (inclusiv taxiuri) Euroins a redus comisionul acordat intermediarilor la, retineti, 0,1%.  Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, tot saptamana trecuta, Omniasig a coborat la randul ei nivelul procentului  la 2% pentru asigurarea pe o luna si multiplu de o luna (eceptie 6 si 12 luni) iar Asirom la 1% pentru aceleasi categorii de vehicule de transport marfuri, persoane si taxi. Adaugand notificarea Generali de acum circa o luna, cand compania a anuntat reducerea comisionului pentru vehiculele de transport la 2%, tabloul dezastrului este complet pentru brokeri.

Cum vor supravietui acestia, vom vedea in urmatoarele luni dar vestile din piata nu sunt deloc incurajatoare. Brokerii nu au o problema cu companiile de asigurari, inteleg ca masurile luate de asiguratori vin ca urmare a plafonarii tarifelor prin OG 54/2016 si HG care stabileste tarifele maximale, dar acuza ASF ca a cedat presiunilor transportatorilor si a destabilizat o alta piata, cea a intermediarilor in asigurari. Ei considera ca brokerii sunt victime colaterale in acest razboi si nu au de gand sa stea cu mainile in san. “Prin intermediul UNSICAR am solicitat la BIPAR (Organismul european al intermediarilor) o lista cu comisioanele acordate brokerilor din industria asigurarilor in Europa, pentru a avea termen de comparatie. E drept ca am avut comisioane si de 20% in trecut, ceea ce nu era in regula pentru piata dar consideram ca un nivel de 4-5% ar fi acceptabil” declara un broker, sub protectia anonimatului. Statistica BIPAR este asteptata saptamana asta, dupa care brokerii vor lua masurile ce le stau la indemana.

Interesant este faptul ca reducerea de catre Euroins a comisioanelor la nivelul de 0,1% vine in conditiile in care 97% din afacerile companiei pe linia RCA se desfasoara prin brokeri. ” Noi sustinem aceasta firma, spun brokerii si de la ei nu ne asteptam la asa ceva !. Pe de alta parte,  Euroins nu a redus doar comisionul acordat brokerilor pentru asigurarea vehiculelor de transport si marfuri  ci si cel pentru  persoanele fizice cu varsta pana in 27 de ani. Asa cum puteti vedea in notificarea de mai jos, acesta este stabilit la  1% din valoarea primei incasate de asigurator. Conform tarifelor de prima maxime, stabilite de ASF, la o masina cu capacitatea cilindrica de 1200-1400 cmc detinuta de un sofer de 27 de ani , asiguratorul incaseaza 800 de lei prima iar brokerul obtine un comision de 8 lei. Cat costa formularul ? Cat costa alergatura dupa clienti ? Cum isi pot plati angajatii ? Ce ziceti dle Negritoiu ? Ati luat in calcul aceste consecinte ? As putea sa calculez si ce inseamna 0,1% si ce se poate cumpara cu banii obtinuti din asigurarea unui microbuz.  Dar mi-e putin jena, recunosc, faceti-o voi daca vreti sa va stricati ziua.

Stimati Parteneri,
notificare-euroins
 

            Prin prezenta EUROINS ROMANIA va aduce la cunostiinta ca incepand cu data intrarii in vigoare a Hotararii Guvernului privind stabilirea tarifelor de prima maxima aplicabile de catre societatile de asigurare, procentele de comision acordate la politele RCA vor suferi unele modificari, dupa cum urmeaza:

  • Politele RCA incheiate persoanelor juridice :
    1. care au ca obiect de activitate transportul de marfuri, transportul de calatori (inclusiv taxiuri) procentul de comision acordat va fi de 0,1% din valoarea primei incasate de asigurator;
    2. care au ca obiect de activitate inchiriere, leasing si protectie si garda, procentul de comision acordat va fi de 1% din valoarea primei incasate de asigurator;
  • Politele RCA incheiate persoanelor fizice cu varsta de pana la 27 de ani, procentul de comision acordat va fi de 1% din valoarea primei incasate de asigurator.

                 Toate categoriile mentionate mai sus vor fi excluse de la calculul bonusului lunar acordat la RCA.

Aceasta informare tine loc de NOTIFICARE.

            Va multumim pentru intelegere,

                              Echipa

                      EUROINS Romania

     Departamentul Vanzari prin Intermediari!