Premiile asigurariblog.ro 2018

 

Premii de sfarsit de an da  cam  toata lumea. De toate tipurile. Pentru cea mai dinamica, extraordinara, neasemuita, neinchipuita, geniala, formidabila companie de asigurari. Sau pentru cel mai destept, elegant, inalt, scund, genial,tanar, experimentat, colos presedinte de companie. Exista o problema cu superlativele, sunt cam putine fata de numarul premiilor.

In general , interesul nu e absent la decernarea premiilor de sfarsit de an.  Se urmareste fie influentarea unei decizii de business, fie potentialul unei persoane, relatiile politice sau macar o sponsorizare, acolo..

Anul acesta asigurariblog.ro a ales sa acorde propriile premii pentru piata asigurarilor, dupa cu totul alte criterii. Am luat in calcul cateva persoane care au reusit sa miste ceva in aceasta industrie, prin munca si caracterul lor, nu prin pozitia de mari sefi.  N-am facut un top , cum se obisnuieste, pentru ca pentru noi, toti merita acelasi premiu de excelenta. Numele lor, in ordine alfabetica, va sunt cunoscute Este vorba despre Cristian Balanica (PRBAR), Dorel Duta (UNSICAR) respectiv Madalin Rosu (BAAR). Motivatia juriului o gasiti mai jos.

 

cristian balanica

Cristian Balanica

Intr-o asociatie profesionala , functia de director executiv este cea mai ingrata dintre toate. Director e doar un titlu nobiliar care da bine la corason dar cea de-a doua parte a titulaturii – executiv spune totul. Executivul e omul cu munca bruta, ala care trebuie sa se ocupe de toate si care raspunde de toate nerealizarile. Ajutat sau nu de catre o secretara, numai daca-i surade norocul, executivul face de toate. De la planificarea si realizarea calendarului de actiuni, la atragere de fonduri, gestionarea relatiei cu presa, intocmirea si realizarea bugetului, reprezentarea institutiei alaturi de presedinte la sedintele cu autoritatea de supraveghere si alte organisme. Mai vreti ? Va mai dau. Intomirea materialelor de sedinta, intalniri cu asiguratorii, adunari generale, sedinte de Comitet Director, mentorat, pregatire profesionala etc ,etc.  Premiul pe care asigurariblog i l-a acordat anul acesta lui Cristi Balanica este tocmai pentru faptul ca omul a reusit sa faca fata cu brio tuturor acestor solicitari ale functiei. Dati pe youtube, numele lui si il veti vedea in nenumarate filmulte in care , alaturi de echipa PRBAR, Cristi se produce in fata unui public mai mult sau mai putin numeros. L-am surprins obosit dar multumit ca o scosese la capat cu bine inca o data, alteori  emotionat si ravasit de importanta a ceea ce avea de facut. Niciodata insa nervos, revendicativ, artagos, semn ca omul isi duce cucea, constient de importanta momentului. Eu unul cred ca PRBAR a avut o mare inspiratie cand l-a adus pe Cristi Balanica si mai cred ca, dupa premiul asta , o marire de leafa n-ar strica. Macar o prima consistenta de Craciun, ca-i buna si aia.

FB_FTM_1220

Dorel Duta

Dorel a primit premiu asigurariblog.ro pentru modul in care a reusit in primul an de mandat ca Presedinte UNSICAR sa introduca o atmosfera de normalitate  si firesc in randul membrilor si sa restarteze (sau sa restaureze)  relatiile cu cealalta asociatie a brokerilor, in spiritul bunei intelegeri intre oameni cu aceleasi  preocupari profesionale.

Pe o piata in care competitia este deseori prost inteleasa si influentata de orgolii nefiresti, realizarea lui Dorel mi se pare remarcabila.  Ea pune bazele unei constructii viitoare sanatoase pentru industria de brokeraj in sensul in care initiativele comune ale profesiei vor avea o forta de reprezentare si de penetrare mult mai mare.

Cu Dorel te intelegi usor, din vorbe putine. E inimos , voluntar si il duce capul . Modestia lui, face bine la pedigree-ul Unsicar, e leacul de care asociatia avea nevoie dupa anii din urma. Eu unul sunt convins ca  multi dintre brokerii care au parasit uniunea se vor intoarce iar altii care n-au fost membri niciunde, vor adera la Unsicar.

madalin

 

Madalin Rosu
Madalin ia premiu de la asigurariblog in calitate de Prersedinte BAAR pentru modul cum a stiut sa gestioneze anul greu pe care l-a traversat Biroul in 2018. Dupa fuziunea cu FPVS, pentru BAAR provocarile s-au tinut lant. A fost in primul rand preluarea CEDAM  si transformarea aplicatiei in ceva mai complex, AIDA fiind un program informatic dintr-o alta liga. A mai fost o perioada grea, de adaptare, de omogemnizare, de integrare a colectivului celor doua institutii, lucru nu usor de gestionat. Sa punem la socoteala si  schimbarile care au avut loc in board-ul Asociatiei atat nominal cat si ca forma de conducere colectiva. Nu mai vorbim de relatia cu ASF, ca suntem in postul Craciunului…

As zice ca printre atatea probleme ,Madalin s-a descurcat onorabil. A luat  decizii rapide fara s-o zbuciume prea mult, i-a placut sa miste lucrurile , e receptiv la idei noi si chiar pune umarul  sa ajute daca ma gandesc la faptul ca da cu sapa si  la UNSAR si la Omniasig. Nu stiu daca nu cumva e si presedinte de scara de bloc, desi nu m-as mira deloc. Astea ca si calitati. Pe de alta parte omul e cam tanar, nu stiu daca puterea n-o sa i se urce la cap in viitor si daca incapatanarea de care da dovada uneori n-o sa constituie o frana in cariera. Vom vedea si vom analiza..

 

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.