Cateva idei pentru un CASCO perfect

Chiar daca conditiile de asigurare CASCO sunt, in general, aceleasi cam la fiecare asigurator, exista totusi diferente importante pe care trebuie sa le stii atunci cand inchei o astfel de polita pentru masina ta.

Am discutat cu doi specialisti din zona de subscriere polita CASCO cerandu-le sa-mi dea cateva ponturi utile din punctul de vedere al clientului si nu al asiguratorului. Am sintetizat raspunsurile lor pe care le prezint mai jos:

Aveti grija la suma asigurata prevazuta in contract si la fransiza pentru dauna totala. In general asiguratii se bucura sa obtina o prima mai mica dar asta nu e intotdeauna un avantaj daca suma asigurata nu e in concordanta cu valoarea masinii. La randul lor, asiguratorilor le convine sa prevada in contract o suma asigurata mai mica pentru a ajunge la un tarif bun si a vinde cat mai mult CASCO. Inainte de incheierea contractului intrati pe site-uri de vanzari auto cum ar fi mobile.de sau chiar autovit.ro pentru a vedea care e valoarea de piata a masinii dvs. . Cereti apoi asiguratorului sa va treaca in contract suma asigurata obtinuta ca medie a informatiilor pe care le aveti.
Pentru ca multi dintre voi isi petrec concediile in strainatate luati in calcul ca polita CASCO sa prevada servicii de asistenta rutiera externa, in special in Europa. Astfel veti avea un ajutor extrem de util in caz de accident pentru ca multe din firmele de asigurari ofera acest serviciu doar in Romania.
Furtul este de asemenea acoperit de polita CASCO , de obicei, numai in Romania. Cititi cu atentie polita si cereti asiguratorului extinderea acestei clauze si pentru Europa, chiar daca va trebui sa platiti suplimentar.
Reparatia masinii doar in reteaua de service-uri partenere este o clauza prevazuta de aproape toate societatile de asigurari. In cele mai dese cazuri, firmele nu informeaza clientii in legatura cu asta iar daca se intampla un accident nu te despagubesc daca-ti repari masina la service-ul ales de tine. Pericolul provine din faptul ca uneori service-urile partenere intra in reteaua asiguratorului pentru ca au preturi mici insa calitatea pieselor de schimb nu este intodteauna buna.
Acceptati o fransiza care sa va acopere posibile daune multiple. La cinci evenimente provenite in anul de asigurare, dupa efectuarea inspectiei de risc va puteti trezi ca vi se aplica de cinci ori fransiza
Asiguratul n-are optiunea de a-si repara masina in limita sumei asigurate . In caz de dauna totala i se ofera doar 75% din suma asigurata. Verificati aceasta prevedere in contract si cereti explicatii asiguratorului.
Incercati sa negociati ca reintregirea sumei asigurate , dupa un accident, sa se faca fara plata unei prime suplimentare. Astfel, in cazul in care aveti mai multe daune pe parcursul unui an de asigurare, veti avea de platit foarte multi bani.

Taguri articol: ,

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.