Sergiu Costache. Scurt medalion de ziua lui

Daca nu s-ar fi ocupat de afacerea  cu Media XPrimm, Sergiu Costache ar fi fost un bun diplomat de tara. Sa-l fi trimis ai nostri la Singapore, Sergiu ar fi venit cu un acord mai bun decat cel incheiat de Trump cu Kim-Jong-Un. Facea si-o seara romaneasca traditionala acolo , ba mai semna si niste contracte de sponsorizare pentru FIAR.

 

Omul ar fi fost bun si in alte profesii riscante, cum ar fi cea de “open gates project manager”. Sau mai pe romaneste, portar. Cel mai nasol   este cand cineva iti interzice  accesul acolo unde ai treaba urgent. Primul luat la tinta este portarul. Sergiu ar fi reusit sa pazeasca intrarea si sa ramana prieten cu toata lumea, ceea ce e in sine , sa recunoastem, e un lucru formidabil.

 

Costache e genul rar de om pe care nu te poti supara, desi nu poti fi de acord cu el mereu.  Creierul lui are niste mecanisme de aparare formidabile. Reuseste sa-si controleze emotiile , dand impresia ca nici nu le- ar avea. Isi imbraca atent vorbele, astfel ca nu stii niciodata  de partea cui este in realitate , desi iti da senzatia ca e de partea ta. Nu se enerveaza, nu  tipa cu naduf, nu injura. Ar fi un semn de slabiciune, daunator in afaceri . E calm, tine la poante dar nu-si permite extravagante verbale inutile nici macar la un spritz. E  mereu cu aparatul  radar deschis in directia apararii instinctului de supravietuire sociala.  Acestea fiind spuse, as adauga ca ar fi bun si de spion, dar mi-e teama  sa nu calc intr-o zona cu care omul e deja familiarizat.

 

 

Sergiu nu refuza niciodata si pe nimeni. Vrei luna de pe cer ? Costache nu-ti promite nimic concret dar te asigura ca va incerca sa te ajute . Nu-i asa ca ii esti deja reconoscator ? Multi dintre noi ar spune : “Prietene e imposibil ce-mi ceri, nu crezi “? Sergiu stie si el asta dar e atent sa nu-ti raneasca sentimentele. Nu neaparat din prietenie ci pentru  ca resursa umana e ridicata de el la rang de religie. Intelege ca efectele unui posibil refuz pot fi devastatoare  daca vei urca pe scara sociala E un fin psiholog , fara sa aiba nevoie de studii pentru asta.

 

 

As mai continua dar nu vreu sa se creada ca e o postare comandata  Nu stiu cati ani face Costache  astazi , dar asta nu ma impiedica sa-i  urez un calduros La multi ani  si la multe realizari in continuare.

 

 

4 responses to “Sergiu Costache. Scurt medalion de ziua lui”

 1. No name says:

  Da, il cunosc pe Sergiu. Articolul este o perfecta radiografie 3 D. Intr-adevar, este cu neputinta sa gasesti un al doilea exemplar asemanator cu el in aceasta, cea mai frumoasa dintre toate lumile posibile, in care traim! Segiu are un fel de carisma care te vrajeste de la prima vedere. Probabil nu este greu sa deduceti ca subsemnata este femeie. Tocmai de aceea, impotriva multelor lui calitati, n-as ramane niciodata alaturi de șarmantul Sergiu pe termen lung. Pentru ca nu stii la ce sa te astepti.

 2. Anonymous says:

  Chiar daca nu poți spune “ca-l citești”, Sergiu este un om integru si loial care, cu mult înainte de a împlini suta s-a dovedit a fi un fin analist, care știe sa recunoască, sa extragă si sa-ți expună argumentele consistente care susțin ideile pe care ți le “vinde”, punând un accent fair play pe ceea ce da valoare autentica la orice CEVA se hotărăște sa-ți deschidă ochii ca iti este tie necesar. Am zis, si încă o data la mulți ani!

 3. nicoleta ionescu says:

  Superb! O declaratie despre prietenie si respect. Extrapolez putin “portarul”si as spune ca Sergiu a deschis multe usi, multora, chiar si mie, cu multa generozitate. Un motiv in plus de a fi pretuit. Felicitari, mi-a placut mult ce si cum ati scris. Este despre Sergiu Costache “si acesta este doar inceputul”, o replica draga lui.

  Superb

 4. Anonymous says:

  Foarte frumos acest articol care spune aproape totul despre dumneavoastra ! Din cat va cunosc de pe facebook si din emisiunile pe care le realizati , cred ca ar fi loc de mai multe aprecieri . Din punctul meu de vedere , sunteti mai presus de toate acestea . Va doresc multa sanatate , fericire si cat mai multe realizari in continuare . Inca o data va urez cu mare drag , LA MULTI ANI !

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published.